Verschil tussen MS SQL Server en Oracle

Schrijver: Louise Ward
Datum Van Creatie: 11 Februari 2021
Updatedatum: 25 April 2024
Anonim
Oracle vs Sql Server|Difference between oracle and sql server|Oracle and sql server differences
Video: Oracle vs Sql Server|Difference between oracle and sql server|Oracle and sql server differences

Technologische vooruitgang leidt tot het gebruik van online transacties voor bijna al onze behoeften. Of het nu gaat om winkelen of het betalen van facturen, de meesten van ons vertrouwen op internet. Dit maakt op zijn beurt een einde aan het gebruik van ouderwetse grootboeken en leidt tot het gebruik van databases. Geleidelijk begonnen we relationele databases (RDB) te gebruiken om samen te werken door meer gegevens te gebruiken zonder de gegevens daadwerkelijk voor verschillende doeleinden te herschikken. Om de RDB's af te handelen, hebben de database-experts een exclusieve oplossing voor gegevensbeheer voor deze relationele databases gemaakt, de relationele databasebeheersystemen (RDBMS). Voorbeelden van RDBMS zijn MS Access, Oracle, IBM's DB2, MS SQL Server, Sybase en My SQL. Welke is de beste en welke RDBMS is perfect voor onze behoeften. Een effectieve vergelijking tussen de verschillende systemen kan ons helpen bij het kiezen van de juiste DB voor ons doel. Laten we in dit artikel de verschillen tussen MS SQL Server en Oracle vergelijken en identificeren.


  • Syntaxis en querytaal:

Zowel MS SQL Server als Oracle gebruiken de Structured Query Language om gegevens op te halen uit de respectieve databases. MS SQL Server gebruikt T-SQL, d.w.z. de Transact-SQL, en Oracle gebruikt PL/SQL, d.w.z. procedurele SQL.

  • Moeder bedrijf:

MS SQL Server is een product van Microsoft Corporation en staat bekend om zijn klantenservice via forums zoals MSDN en Connect Website, waar gebruikers het team gemakkelijk kunnen bereiken in geval van problemen. Ook worden er veel bronnen beschikbaar gesteld om de concepten van MS SQL Server te leren. Zelfs wanneer een gebruiker vastloopt, kunnen ze gemakkelijk contact opnemen met de vertegenwoordigers, die goed opgeleide technici zijn, voor hulp. Oracle daarentegen heeft een twijfelachtige klantenondersteuning: de medewerkers zijn een mix van zowel technische als niet-technische mensen. Ook zijn er minder middelen beschikbaar voor degenen die het programma zelf willen leren. Hier scoort de MS SQL Server dus meer!


  • Verpakking en complexiteit van syntaxis:

De syntaxis die in MS SQL Server wordt gebruikt, is relatief eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Het maakt het mogelijk om procedures tot op zekere hoogte te verpakken. Met Oracle kan de gebruiker pakketten vormen door queryprocedures te groeperen; de syntaxen zijn iets complexer, maar zijn efficiënt in het leveren van resultaten.

  • Foutafhandeling:

MS SQL Server levert foutmeldingen in een vooraf gedefinieerd formaat. De foutmeldingen van Oracle worden duidelijker weergegeven en zijn gemakkelijker te hanteren. Maar we moeten heel voorzichtig zijn bij het identificeren van de impasses, aangezien beide RDBMS'en ons in een dergelijke situatie in de problemen brengen.

  • Blokkeren van records:

MS SQL Server vergrendelt het hele blok records dat in een transactie wordt gebruikt en voert de ene opdracht na de andere uit. Omdat de records zijn geblokkeerd en niet door anderen mogen worden gebruikt, kan het deze vrijelijk wijzigen, zelfs vóór Commit. Oracle wijzigt de gegevens nooit totdat het tijdens een transactie een Commit-opdracht van de DBA krijgt.


  • Terugrollen:

Roll Back tijdens een transactie is niet toegestaan ​​in MS SQL Server, maar wel in Oracle.

  • Transactie mislukt:

In het geval van mislukte transacties moet MS SQL Server alle bewerkingen die voor die transactie zijn uitgevoerd ongedaan maken. Dit komt omdat het de wijzigingen al heeft aangebracht door de records te blokkeren. Met Oracle is zo'n omkering niet vereist omdat alle wijzigingen op een kopie zijn aangebracht en niet op de originele records.

  • Gelijktijdige toegang en wachttijd:

Tijdens het schrijven is lezen niet toegestaan ​​in MS SQL Server en dit leidt tot een lange wachttijd, zelfs bij het lezen. Terwijl het schrijfproces in Oracle aan de gang is, kunnen gebruikers het oudere exemplaar net voor de update lezen. Daarom is er een kortere wachttijd in Oracly, maar het is niet toegestaan ​​om te schrijven.

  • Platformondersteuning:

MS SQL Server kan alleen op een Windows-platform worden uitgevoerd. Vanwege het gebrek aan platformondersteuning is het niet het meest geschikt voor bedrijven die wereldwijd met verschillende besturingssystemen werken. Oracle kan op verschillende platforms worden uitgevoerd, zoals UNIX, Windows, MVS en VAX-VMS. Het biedt goede platformondersteuning en kan daarom worden gebruikt in bedrijven die verschillende besturingssystemen gebruiken.

  • Maat vergrendeling:

Paginavergrendeling is een concept in MS SQL Server dat wordt gebruikt wanneer er zoveel rijen van een pagina moeten worden bewerkt. Het vergrendelt pagina's van dezelfde grootte voor elke wijziging, maar de onbewerkte rijen gaan ook zonder geldige reden onder het slot. De andere gebruikers moeten dus wachten tot het bewerkingsproces is voltooid. Oracle vergrendelt geen pagina's, maar maakt in plaats daarvan een kopie tijdens het bewerken/wijzigen van de inhoud. Anderen hoeven dus niet te wachten tot de bewerking is voltooid.

  • Geheugentoewijzing voor sorteren, cachen, enz.:

MS SQL Server volgt een globale geheugentoewijzing en kan dus niet worden gewijzigd door de DBA tijdens het sorteren of cachen voor betere prestaties. Met deze opzet kunnen menselijke fouten worden vermeden. Oracle gebruikt een dynamische geheugentoewijzing, wat resulteert in verbeterde prestaties, maar de kans op menselijke fouten is groot wanneer u de database binnendringt om de prestaties te verbeteren.

  • Indexen:

MS SGL Server heeft zeer weinig opties voor de classificatie van tabellen met indexen. Het mist de Bitmap, indexen op basis van functies en ook de reverse-toetsen. Oracle, met het gebruik van de Bitmap, indexeert op basis van functies en reverse-toetsen, wat betere opties en, op zijn beurt, betere prestaties biedt.

  • Tabel Partitie:

MS SQL Server staat de verdere verdeling van grote tabellen niet toe, waardoor het moeilijk is om gegevens te beheren. Als het echter om eenvoud gaat, neemt MS SGL Server de eerste plaats in. Oracle helpt bij eenvoudiger gegevensbeheer door de partitie van grote tabellen toe te staan.

  • Zoekopdracht optimalisatie:

Optimalisatie van query's ontbreekt in MS SQL Server, maar sterquery-optimalisatie is mogelijk in Oracle.

  • triggers:

Beiden staan ​​Triggers toe, maar After-triggers worden meestal gebruikt in MS SQL Server. Terwijl zowel de After- als Before-triggers in Oracle gelijkelijk worden gebruikt. Het gebruik van Triggers is vereist in realtime omgevingen en een dergelijke ondersteuning maakt deze databases de voorkeursdatabases.

  • Externe bestanden koppelen:

MS SQL Server gebruikt gekoppelde servers om externe bestanden te lezen of te schrijven; terwijl Oracle Java gebruikt om hetzelfde te doen. Beiden hebben een optie om dergelijke bestanden te koppelen, en daarom kunnen we zeggen dat alleen hun aanpak verschilt.

  • Koppel:

De eenvoudigere en gebruiksvriendelijke interface is echt een geweldige functie die is gekoppeld aan MS SQL Server. Het creëert automatisch statistische gegevens en stemt zichzelf af. Ook kan iedereen gemakkelijk MS SQL Server leren met de beschikbaarheid van enorme bronnen. De gebruikersinterface van Oracle is vergelijkbaar met de eerste, maar het is een beetje ingewikkeld om te hanteren en te leren.

  • Beste gebruik

Wanneer we MS SQL Server vergelijken met Oracle, zouden we kunnen zeggen dat de eerste het meest geschikt is voor kleinere databases. Omdat het vervelende tijdrovende processen voor databases van grotere omvang met zich meebrengt, is het de eenvoudigste om te implementeren als u de tijd heeft om op de transacties te wachten! Ga anders gewoon met Oracle omdat het gemakkelijk grotere databases ondersteunt.

Verschillen tussen MS SQL Server en Oracle
S.NeeMS SQL-serverOrakel
1Maakt gebruik van T-SQLGebruikt PL/SQL
2Eigendom van Microsoft CorporationEigendom van Oracle Corporation
3Eenvoudigere en gemakkelijkere syntaxisComplexe en efficiëntere syntaxis
4Geeft foutmeldingen weer in vooraf gedefinieerde formatenDuidelijke en scherpe foutafhandeling
5Gebruikt rij- of paginablokkering en staat nooit een Lezen toe terwijl de pagina is geblokkeerdGebruikt een kopie van de records tijdens het wijzigen en staat Lezen van originele gegevens toe terwijl de wijziging wordt uitgevoerd
6Waarden worden gewijzigd zelfs vóór CommitWaarden worden niet gewijzigd vóór commit
7Transactiefout vereist dat de gegevens vóór het schrijfproces worden gewijzigd in het origineel. Het is veel eenvoudiger te verwerken omdat wijzigingen alleen op een kopie worden aangebracht.
8Terugdraaien is niet toegestaan ​​tijdens een transactieTerugdraaien is toegestaan
9Gelijktijdige toegangen zijn niet toegestaan ​​wanneer een Write bezig is. Dit leidt tot langere wachttijden.Gelijktijdige toegang is toegestaan ​​en wachttijden zijn over het algemeen minder
10Uitstekende klantenondersteuningGoede ondersteuning maar ook met niet-technisch personeel
11Draait alleen op Windows-platformDraait op verschillende platforms
12Vergrendelt pagina's van hetzelfde formaatSlotgroottes variëren afhankelijk van de behoefte
13Volgt globale geheugentoewijzing en minder inbreuk op DBA. Dus minder kans op menselijke fouten.Volgt dynamische geheugentoewijzing en laat DBA meer binnendringen. Dus de kans op menselijke fouten is groter
14Geen bitmap, indexen op basis van functies en reverse-toetsenGebruikt Bitmap, indexen op basis van functies en reverse-toetsen
15Zoekopdrachtoptimalisatie ontbreektMaakt gebruik van Star-queryoptimalisatie
16Staat triggers toe en gebruikt meestal Na triggersGebruikt zowel After als Before-triggers
17Gebruikt gekoppelde servers om externe bestanden te lezen of te schrijvenGebruikt java.
18Uiterst eenvoudige gebruikersinterfacecomplexe interface
19Meest geschikt voor kleinere databasesMeest geschikt voor grotere databases